ΑΓΩΝΑΣ 30km

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

30km

Αν σας φαίνεται άξιον απορίας πως είναι δυνατό σε ένα νησί με την ψηλότερη κορυφή στα 680 μέτρα να βγαίνει μία διαδρομή με σχεδόν 30 χλμ μήκος και θετική υψομετρική κοντά στα 2.000 μέτρα δεν έχετε παρά να συμμετάσχετε στο πρώτο Sifnos Trail Race, στις 5 Μαΐου ’18 και να το ανακαλύψετε!

Χρησιμοποιήσαμε μερικά μόνο από τα πολλά, άψογα σηματοδοτημένα, μονοπάτια του νησιού καθώς και κάποια που δεν υπάρχουν στον χάρτη και δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός το μοναδικό φυσικό ανάγλυφο του ψηλότερου βουνού, του Προφήτη Ηλία. Το αποτέλεσμα  είναι μία εντυπωσιακή διαδρομή με συνεχείς εναλλαγές εδάφους και κλίσεων, η οποία θα δοκιμάσει τις αντοχές σας αλλά θα σας δείξει ένα μεγάλο μέρος του νησιού και θα σας ανταμείψει με την μοναδική θέα στο Αιγαίο πέλαγος και στα γειτονικά Κυκλαδονήσια!

Ξεκινάτε από την παραλία στις Καμάρες και σας συστήνουμε να έχετε κάνει ένα καλό ζέσταμα αφού στα πρώτα 2,5 χλμ μέχρι τον Άγιο Συμεών (1ος σταθμός) θα ανεβείτε 500 μέτρα υψομετρικής! Στη συνέχεια μπαίνετε σε ένα πολύ καλό μονοπάτι που εναλλάσσεται μεταξύ πέτρας και χώματος, και χωρίς μεγάλες υψομετρικές εναλλαγές θα φτάσετε στην Απολλωνία την οποία αφού διασχίσετε, θα φτάσετε στα Φυρόγια (2ος σταθμός - 9χλμ).

Εδώ ξεκινάει η δεύτερη απαιτητική ανηφόρα η οποία θα σας οδηγήσει στον Προφήτη Ηλία (3ος σταθμός -12 χλμ) όπου είναι το ψηλότερο σημείο της διαδρομής ενώ η πανοραμική θέα που προσφέρει είναι εντυπωσιακή.  Στη συνέχεια έχετε το πιο τεχνικό κομμάτι της διαδρομής αφού για 3 χλμ κινείστε κατά μήκος της κορυφογραμμής, σε πετρώδες έδαφος και σε υποτυπώδες μονοπάτι που χρησιμοποιούν περισσότερο τα κατσίκια! Φτάνοντας στο Δροσερό ξαναμπαίνετε σε καλό μονοπάτι το οποίο κατηφορίζει γρήγορα και σας οδηγεί στην Παναγιά Τόσο Νερό (4ος σταθμός - 16χλμ). Βρίσκεστε πλέον μέσα στην περιοχή Natura  η οποία είναι άγρια και ανεξερεύνητη, χωρίς τη δυνατότητα προσέγγισής της με μηχανοκίνητο μέσο , όπου σημαντικά στοιχεία είναι, τα δάση των κέδρων, οι πηγές και οι θαλάσσιοι βιότοποι!  

Με μικρές εναλλαγές κλίσεων κατευθύνεστε προς την Αγία Μαρίνα Φλαμπουρο και λίγο μετά θα βρείτε έναν καλό χωματόδρομο που θα σας επιτρέψει να τρέξετε πιο ξεκούραστα για 2 χλμ περίπου, πριν ξαναμπείτε στο μονοπάτι για τον Ταξιάρχη Σκάφης που θα σας οδηγήσει και πάλι στα Φυρόγια (5ος σταθμός - 23 χλμ).

Ακολουθούν 1300 κατηφορικά μέτρα σε άσφαλτο που θα σας επιτρέψουν να χωνέψετε την ενέργεια που πήρατε από τον σταθμό και θα σας χρειαστεί ώστε να αντιμετωπίσετε την τελευταία ανηφόρα (Υ+ 370 μέτρα) για τον Αη Λευτέρη (6ος σταθμός - 26 χλμ). Το επόμενο χλμ μέχρι τον Κάψαλο είναι πολύ γρήγορο και από εδώ ξεκινάει η εντυπωσιακή και αρκετά τεχνική κατάβαση για τις Καμάρες και την γραμμή τερματισμού δίπλα στη θάλασσα.

Έχετε ολοκληρώσει συνολικά 29,5 χλμ με Υ+ 1940μ. οπότε βουτήξτε άφοβα, το δικαιούστε!

 

ΕΓΓΡΑΦΗ / REGISTRATION

 

registration payment

© 2017 Sifnos Trail Race. All Rights Reserved. Designed By Chronosystems