SIFNOS TRAIL RACE 2018

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/5/2018

19.30 Υποδοχή – Άφιξη Αθλητών στο Λιμάνι της Σίφνου .

19:30 – 21:00 Διανομή των αριθμών συμμετοχής απο την γραμματεία του αγώνα, που θα βρίσκεται δίπλα απο το Λιμεναρχείο Σίφνου, στο Λιμάνι των Καμαρών Σίφνου.

Εξαιρουμένων  όσων είχαν δηλώσει την παραλαβή τους εντός του πλοίου Speed Runner 3 , που θα γίνει εν πλώ.

20.00 – 22:00  pasta PARTY.  Σε χώρο που βρίσκεται στο τέρμα της παραλίας των Καμαρών εκτός του εστιατορίου ΑΡΓΥΡΗΣ.

21:00  Τεχνική Ενημέρωση αγώνων , απο τον Διευθυντή Αγώνα κ. ΝΙΚΟ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ  στο χώρο του pasta party.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/5/2018

07:30 – 08:30

Διανομή των αριθμών συμμετοχής απο την γραμματεία του αγώνα, που θα βρίσκεται δίπλα απο το Λιμεναρχείο Σίφνου, στο Λιμάνι των Καμαρών Σίφνου.

09:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΩΝ  10 ΧΛΜ ΚΑΙ 30 ΧΛΜ στην αρχή της παραλίας ων Καμαρών Σίφνου .

09.45 Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού των πρώτων αθλητών του αγώνα των 10 χλμ στην πρωτεύουσα της Σιφνου την ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ και εντός του αθλητικού κέντρου.

 Παρακαλούνται οι τερματίσαντες αθλητές των 10 ΧΛΜ,  αφού παραλάβουν τα drop bags , να κατευθύνονται σύμφωνα με τις υποδείξεις των εθελοντών , στα πούλμαν της διοργάνωσης , προκειμένου να επιστρέψουν στο Λιμάνι των ΚΑΜΑΡΩΝ.

12.00 Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού των πρώτων αθλητών της μεγάλης διαδρομής των 30 χλμ στην παραλία των Καμαρών ΣΙΦΝΟΥ.

14.00 Χρονικό όριο της μεγάλης διαδρομής στο σταθμό ΦΥΡΟΓΙΑ στο 21 χλμ, όπου και ο κεντρικός σταθμός.

17:00 Χρονικό όριο έγκαιρου τερματισμούτου αγώνα των 30 χλμ.

18:00 ΑΠΟΝΟΜΕΣ  ΑΓΩΝΩΝ στο λιμάνι των ΚΑΜΑΡΩΝ ΣΙΦΝΟΥ.

21:00  AFTER RACE PARTY στο FOLIE BAR  που βρίσκεται στο τέλος της παραλίας των ΚΑΜΑΡΩΝ ΣΙΦΝΟΥ, με προσφορά  welcome drink!!

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Σημειώσεις:

Την Κυριακή 6 Μαίου  2018 από τις 9:00 το πρωί έως και τις 12:00 θα κλείσει ο κεντρικός δρόμος Καμαρών – ΑΠΟΛΩΝΊΑΣ για την διεξαγωξή του Sifnos Run.

Για την εξυπέρετηση των μετακινήσεων σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον περιφερειακό  δρόμο προς Άγιο Συμεών.

SIFNOS TRAIL RACE 2018

Οι προετοιμασίες για τον πρώτο ορεινό αγώνα με την επωνυμία Sifnos Trail Race συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και όλοι οι εμπλεκόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να σας προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία.

Η ημερομηνία διεξαγωγής είναι το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και η εκκίνηση θα δοθεί από την παραλία στις Καμάρες.

Η Trail Pro και ο Νίκος Κωστόπουλος έχουν αναλάβει την τεχνική διεύθυνση του αγώνα φροντίζοντας για την άψογη σηματοδότηση, την ροή του προγράμματος και την ασφαλή κίνηση των αθλητών ενώ την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων έχει αναλάβει η εταιρεία Chronosystems εγγυώντας τη γρήγορη και σωστή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Με δύο διαδρομές, την μεγάλη με μήκος 29,6 χλμ και 1950 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και την μικρή με μήκος 10 χλμ και 500 μέτρα θετικής υψομετρικής, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε ένα νησί, στολίδι των Κυκλάδων, που φημίζεται για το πλούσιο περιβάλλον του.

Η μεγάλη διαδρομή απευθύνεται σε δρομείς με σχετική εμπειρία αγώνων βουνού ενώ η μικρότερη διαδρομή απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου αφού η απόσταση είναι σχετικά μικρή ενώ η τεχνική της δυσκολία είναι μέτρια.

Στην νέα ιστοσελίδα του αγώνα www.sifnostrailrace.gr μπορείτε από σήμερα να κάνετε την εγγραφή σας αλλά και να ενημερωθείτε, για τις τεχνικές λεπτομέρειες των διαδρομών, τον τρόπο πρόσβασης και την σημαντική έκπτωση που παρέχει στα εισιτήρια η Aegean Speed Lines, να κλείσετε το κατάλυμα της αρεσκείας σας αλλά και να επικοινωνήσετε μαζί μας για την οποιαδήποτε απορία σας.

Σας ευχόμαστε καλή προετοιμασία.

Η οργανωτική επιτροπή

Η  πανέμορφη  Σίφνος (www.sifnos.gr) , το νησί «των ποιητών, των γραμμάτων και των τεχνών», της γαστρονομίας και της αγγειοπλαστικής,  γιορτάζει την Άνοιξη  μ’ ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό γεγονός: 

τον  πρώτο ορεινό αγώνα, με την επωνυμία  SIFNOSTRAILRACE!!!

Ο Δήμος Σίφνου και οι ιδιαίτερα φιλόξενοι κάτοικοι, σας προσκαλούν να γνωρίσετε ένα εξαιρετικό δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών με μήκος που ξεπερνάει τα 100 χλμ. και να αγωνιστείτε σε τμήματα των 19 διαδρομών κι όχι μόνο! (www.sifnostrails.com)

Ημερομηνία διεξαγωγής:  Σάββατο 5  Μαΐου 2018

 

Σημείο εκκίνησης:  Παραλία Καμαρών

Στοιχεία διαδρομών: Μία  μεγάλη, με μήκος περίπου 30 χλμ και  2000 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς και μία  μικρή με μήκος περίπου 10 χλμ και 500 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Η μεγάλη διαδρομή απευθύνεται σε δρομείς με σχετική εμπειρία αγώνων βουνού ενώ η μικρότερη διαδρομή απευθύνεται σε όλους και ανεξαρτήτως επιπέδου αφού η απόσταση είναι σχετικά μικρή ενώ η τεχνική της δυσκολία είναι μέτρια.

Μέσα από τις διαδρομές των αγώνων θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε κατάλευκα ξωκλήσια, παραδοσιακούς οικισμούς, απίστευτα πλούσιο φυσικό περιβάλλον! 

Θα περάσετε μέσα από την προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000, από βουνοκορφές με καταπληκτική θέα σ’ όλο το Αιγαίο,  χιλιόμετρα ξερολιθιάς, ασβεστωμένες πεζούλες, κατάφυτες περιοχές αλλά και άγρια, πετρώδη εδάφη!

Η εταιρεία Trail Pro και ο Νίκος Κωστόπουλος έχουν αναλάβει την τεχνική διεύθυνση του αγώνα φροντίζοντας για την άψογη σηματοδότηση, την ροή του προγράμματος και την ασφαλή κίνηση των αθλητών, ενώ την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων έχει αναλάβει η εταιρεία Chronosystems,  που εγγυάται τη γρήγορη και σωστή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Προς  το παρόν, σημειώστε την ημερομηνία και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη η ιστοσελίδα του αγώνα όπου θα ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τις διαδρομές, τις εγγραφές, τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών εταιρειών, τα εκπτωτικά πακέτα εισιτηρίων και τη διαμονή. Επίσης, θα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για  οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Σας ευχόμαστε καλή προετοιμασία!

Για την οργανωτική επιτροπή

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΟΜΗΣ

ΕΛΕΝΑ  ΛΑΜΠΟΥ

© 2017 Sifnos Trail Race. All Rights Reserved. Designed By Chronosystems